
Sütés nélküli cukormentes sajttorta
Ebben a nagy hőségben mindenkinek jobban esik egy könnyed, lágy torta, mint a testesebb, piskóta alapú torták. A sajttorta egy igazi nyári torta, könnyed lágy krémmel és nem igényel sütést sem. Cukormentes, gluténmentes és akár tejmentesen is el lehet készíteni.
Sütés nélküli cukormentes sajttorta
Hozzávalók:
- 160 g Szafi Free teasütemény (vagy bármilyen zabkeksz megfelelő)
- 100 g kókuszolaj
Hozzávalók a narancsos sajt réteghez:
- 250 g natúr sajtkrém (tejmentes, vegán étrend esetén használj vegán sajtkrémet)
- 100 ml Delcoco kókusztejszín
- 3 lap zselatin
- 60 g porrá őrölt eritrit
- 45 g gyümölcspüré (100%-os mangó, répa, barack, narancs püré) (helyette jó lehet a házilag készített gyümölcspüré is)
- reszelt narancshéj
Hozzávalók a matcha réteghez:
- 250 g natúr sajtkrém
- 100 ml Delcoco kókusztejszín
- 3 lap zselatin
- 60 g porrá őrölt eritrit
- 5 g matcha tea por
Hozzávalók a dekoráláshoz:
- ½ őszibarack
- ½ narancs
- liofilizált málna
- ribizli
Elkészítés:
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Egy késes aprítóba tegyük bele a kekszet és a folyékony kókuszolajat. Daráljuk le a kekszet a kókuszolajjal. Ezután öntsük a tortaforma aljára és egyenletesen oszlassuk el. Egy pohár talpával vagy egy hamburger húsformázó talpával nyomkodjuk bele alaposan a kekszet. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a krém.
A két krémet én teljesen külön készítettem el.
A 3 lap zselatint áztassuk hideg vízbe pár percig. Addig a sajtkrémet, az eritritet, a gyümölcspürét és a reszelt narancshéjat keverjük alaposan össze. A kókusztejszínt tegyük egy lábasba és kezdjük el felmelegíteni a tűzhelyen. A zselatint nyomkodjuk ki a vízből és tegyük a kókusztejszínhez. Nem kell felforrósítani, csak addig keverjük, amíg a zselatin lapok feloldódnak. Hagyjuk langyosra hűlni, és óvatosan csurgassuk a narancsos sajtkrémes masszához. Alaposan keverjük össze. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd egyenletesen öntsük rá a masszát. Tegyük vissza a hűtőbe, hogy megszilárduljon és addig elkészítjük a matcha sajtkrémet is.
A 3 lap zselatint áztassuk hideg vízbe pár percig. Addig a sajtkrémet, az eritritet, és a szitán átszitált matcha port keverjük alaposan össze. A kókusztejszínt tegyük egy lábasba és kezdjük el felmelegíteni a tűzhelyen. A zselatint nyomkodjuk ki a vízből és tegyük a kókusztejszínhez. Nem kell felforrósítani, csak addig keverjük, amíg a zselatin lapok feloldódnak. Hagyjuk langyosra hűlni, és óvatosan csurgassuk a matchás sajtkrémes masszához. Alaposan keverjük össze. Vegyük ki a hűtőből a tortát és ha a narancsos réteg már megszilárdult, akkor egyenletesen öntsük rá a matchás masszát. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe és pihentessük legalább 4-5 órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Ezután dekoráljuk a tortát. A narancsot és az őszibarackot szeletekre szeltem, majd ráhelyeztem a tortára. Ezután jött a ribizli, végül megszórtam liofilizált málnával is.
Hellovital - Az egészséged új dimenziója!
A Hellovital.hu által üzemeltetett blog szöveges és képi tartalmának jogai az oldal tulajdonosához tartoznak. A blogposzt egyes szakaszainak másodközlése kizárólag az oldalra történő hivatkozással megengedett. A bejegyzés teljes egészének újraközléséhez az üzemeltető előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.