Nagyon krémes paradicsomos tészta recept egészségesen
Ha egy különleges tésztás ételt szeretnél készíteni, akkor megtaláltad. Nagyon krémes és nagyon finom. Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ha nem szereted a garnélarákot, ez elhagyható, enélkül is finom és tápláló ebéd lehet ez a tésztás étel.
Nagyon krémes paradicsomos tészta recept egészségesen
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g (1 doboz) koktél paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 3 fej fokhagyma
- olívaolaj
- himalájai só
- őrölt színes bors
- 300 g (2 doboz) skyr
- 200 g hajdina spagetti tészta (szárazon mért) Hajdina spagetti tésztát IDE kattintva találsz a Hello Vital webáruházban.
- 400 g garnélarák (ez elhagyható, enélkül is nagyon finom és tápláló ebéd ötlet)
- 80 g reszelt parmezán sajt
- kevés apróra vágott friss petrezselyem zöld
Elkészítés:
Egy jénai tálba rakjuk a megmosott koktélparadicsomokat, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, a felcsíkozott kaliforniai paprikát. A fokhagyma fejeknek a fejét levágjuk és azt is a jéniaba tesszük.
Jól meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és sütőben 190 fokon 40 percig sütjük.
Amíg ez sül, főzzük ki a tésztát. Én hajdina spagetti tésztát használtam, de lehet köles tészta, durum tészta, vöröslencse tészta ízlés és diéta szerint.
Hajdina spagetti tésztát IDE kattintva találsz a Hello Vital webáruházban.
A tésztát lobogó sós vízbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten főzzük. A tésztát mindig a zacskó hátulján lévő ideig főzzük.
A sütőből kivéve a fokhagymákat kinyomkodjuk, a többi részét kidobjuk. Az egészet egy magas falú edénybe rakjuk. Ezután egy botmixerrel teljesen egyneművé pürésítjük. Hozzáadjuk a 2 doboz skyrt. Itt még mehet hozzá himalájai só, őrölt színes bors ízlés szerint. Majd még egyszer botmixerrel alaposan krémesre pürésítjük.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztához. Alaposan elkeverjük. Elképzelhető, hogy marad a mártásból. Tökéletes lehet szendvicskrémhez a maradék.
A garnélarákokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félre tesszük. A garnélarák akár el is hagyható, enélkül is finom és tápláló az étel.
Ezután tálaljuk a tésztát. Megszórjuk a tetejét parmezán sajttal. Teszünk hozzá a kifőtt garnélarákokból és végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
Hellovital - Az egészséged új dimenziója!
A Hellovital.hu által üzemeltetett blog szöveges és képi tartalmának jogai az oldal tulajdonosához tartoznak. A blogposzt egyes szakaszainak másodközlése kizárólag az oldalra történő hivatkozással megengedett. A bejegyzés teljes egészének újraközléséhez az üzemeltető előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.