Mit egyek vacsorára diéta alatt? Alacsony szénhidrát tartalmú tojáslepény vacsorára
Diéta és egyéni étrend kérdése, hogy vacsorára mennyi szénhidrát szükséges. Azonban sokan már nem szeretnek vacsorára zsírban és/vagy szénhidrátban gazdag ételt enni. Na de akkor mégis mit egyek vacsorára?
Például ezt a szinte szénhidrát mentes tojáslepényt, amit bármivel lehet tölteni ízlés és diéta szerint. Egy nagy adag salátával igazán laktató lehet, mindemellett magas a fehérje tartalma és alacsony a szénhidrát és zsír tartalma és gluténmentes.
Gluténmentes tojáslepény recept zöldbanánliszttel és útifűmaghéj liszttel
Hozzávalók:
- 110 g tojásfehérje
- 10 g zöldbanánliszt vagy gluténmentes zabpehelyliszt
- 10 g útifűmaghéj liszt
- csipet só
- 50 ml víz
- kevés kókuszolaj vagy olívaolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- light vajkrém vagy vaj (ízlés és diéta szerint)
- 3 szelet magas hústartalmú csirkemell, pulykamell, marha vagy sertés sonka
- 30 g kecskesajt vagy ízlés és diéta szerint bármilyen sajt
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez adjuk a sót, majd a zöldbanánlisztet (vagy a zabpehelylisztet) és a vizet. Alaposan elkeverjük, végül utolsó lépésként mehet hozzá az útifűmaghéj liszt. Gyors mozdulatokkal elkeverjük.
Egy serpenyőt felhevítünk és kikenünk olívaolajjal vagy kókuszolajjal. Beleöntjük a masszát és közepes lángon addig sütjük amíg szép arany barna nem lesz. Ekkor már könnyen megfordítható. Megfordítjuk, az egyik felét megkenjük a vajkrémmel vagy vajjal, rárakjuk a sonkát, majd a sajtot. A lepény másik felét ráhajtjuk.
Együnk hozzá ízlés szerint egy nagy adag salátát.
Hellovital - Az egészséged új dimenziója!
A Hellovital.hu által üzemeltetett blog szöveges és képi tartalmának jogai az oldal tulajdonosához tartoznak. A blogposzt egyes szakaszainak másodközlése kizárólag az oldalra történő hivatkozással megengedett. A bejegyzés teljes egészének újraközléséhez az üzemeltető előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.