Szafi Reform
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.Önmagában is használható, követve a blogon lévő recepteket!Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjakgumi).
Átlagos tápérték
100 g lisztkeverékben
100 g kész kenyérben*
energia:
785 kJ / 196 kcal
523 kJ / 127 kcal
zsír:
0,5 g
4,4 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,1 g
1,4 g
szénhidrát:
1,1 g
- amelyből cukrok:
0,6 g
rost:
91,6 g
23,1 g
fehérje:
0,9 g
8,9 g
só:
0,23 g
1,2 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):Hozzávalók:75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék12 g Szafi Reform bambuszrost liszt12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)3 g só2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)3 db M-es tojás3 db M-es tojásfehérje90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…Elkészítés:A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.Sütés:Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.