Szafi Free
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli, édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
Átlagos tápérték
100 g lisztkeverékben
Energia:
1398 kJ / 331 kcal
Zsír
1,9 g
0,5 g
Szénhidrát
65,2 g
2,1 g
Rost
13,8 g
Fehérje
6,5 g
Só
0,03 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!Felhasználási javaslatKakaós csigaHozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor)0,5 g só10g frissen reszelt bio citromhéj10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)140 g víz+ 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshozTöltelék:35 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor50 g Szafi Reform poreritrit60 g vízKenéshez:20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)A végén a fújáshoz:kb. 1 gramm olajElkészítés:A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.