Szafi Free
Összetett ételérzékenyeknek és azoknak, akik valamilyen oknál fogva kerülik a magas rosttartalmú ételeket.
Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát. Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.
Átlagos tápérték
100 g lisztkeverékben
100 gkisült kész kenyérben*
energia:
1502 kJ / 354 kcal
933 kJ / 220 kcal
zsír:
- amelyből telített zsírsavak:
1,7 g
0,4 g
1,3 g
szénhidrát:
- amelyből cukrok:
74,7 g
1,4 g
45,8 g
1 g
rost:
5,2 g
3,2 g
fehérje:
7,5 g
4,8 g
só:
0,02 g
0,82 g
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával.Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!Felhasználási javaslatHozzávalók (495 grammos kenyérhez):300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék3 g porélesztő1 g szódabikarbóna4 g só275 g langyos víz20 g frissen facsart citromlé1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)Elkészítés:A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető. FONTOS MEGJEGYZÉSEK:- Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.- Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.Kiszerelés: 1000 gTárolás: Száraz, hűvös helyenA termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.