Szafi Free
Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret.
Nem tolerálod az útifű maghéjat?
Bár számos jótékony hatása van, amiket itt el is tudsz olvasni: https://www.hellovital.hu/blog/az-utifumaghej-hasznalata-miert-ajanlott-az-utifumaghej-fogyasztasa, azonban sokan emésztési panaszokat tapasztalnak még a legkisebb mennyiségtől is.
Nem vagyunk egyformák, ezért Szafinál létrehoztak egy útifűmaghéj mentes lisztkeveréket.
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav)
Átlagos tápérték
100g lisztkeverékben
100 g kész kenyérben (1 db kb. 560 g) *
Energia:
1546 kJ / 365 kcal
941 KJ / 223 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
2,1 g
0,3 g
4 g
0,4 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
76,9 g
0,1 g
41 g
Rost
7 g
3,7 g
Fehérje
6,2 g
3,9 g
Só
0,03 g
1,07 g
*A megadott felhasználási útmutató szerint készítve
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Kenyér recept
Hozzávalók: 350 g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7 g só; 4 g porélesztő; 3 g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18 g Paleo olaj; 280 g kézmeleg víz; 1 g olaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítés: Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós).
Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5 x 11 cm - es fém kenyérsütőformát.
Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele.
Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe.
Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200 °C-ra, alsó - felső programra.
Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray - vel is lefújhatjuk)
Sütés: 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet)
Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
További receptek itt: https://www.hellovital.hu/magazin
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Nettó tömeg: 1000 g
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.