Swanson
A Folát a folsav természetben előforduló formája. Folátra minden olyan életműködésnél szükség van, amelyben sejtosztódás következik be.
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges. Sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani. Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie. Ezért, ha van rá mód, akkor érdemes inkább folátot pótolni, annak is a leghatékonyabb formája ez az 5-metil-tetrahidrofolát (5-MTHF).
A folát:
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága (legfőképpen a terhesség első trimeszterében).
Érdemes lehet már a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, majd az első trimeszter alatt végig és a fogamzást követően három hónapig megfelelő módon pótolni.
Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nem helyettesíti a vegyes étrendet és egészséges táplálkozást! Gyermekek elől elzárva tárolandó!
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.