Netamin
Útifű maghéj (Psyllium husk), almapektin és D-vitamin minden tablettában!
Netamin Útifű maghéj + almapektin tabletta - SZUPER kiszerelés
100 tabletta
Az egészséges étrend egyik alappillére a rostok megfelelő mennyiségű fogyasztása.
A rostban gazdag táplálkozás csökkenti az elhízás és számos krónikus betegség kialakulásának a kockázatát (pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint).1-2
Az útifű (Plantago ovata) egy Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos, nagy rosttartalmú növény, magjának héja kúraszerűen alkalmazva segíthet a normál bélműködéshez, a bélműködés ritmusának fenntartásához. Alkalmazása során szinte leradírozza a bélnyálkahártyán és a bélredőkben letapadó káros salakanyagot. Nagymértékű vízfelvevő képessége miatt zselés állagúvá válik, így kíméletesen tisztít, és lazítja a székletet. Emiatt a tulajdonsága miatt különösen ajánlott székrekedés vagy aranyér esetén. Terhesség alatt vagy szülés után jelentkező székrekedés kíméletes enyhítésében is segíthet!
Az almapektin szintén egy vízoldékony rostanyag, amely jótékony hatásait tudományos kutatások is vizsgálták, többek között az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin szintjének csökkentésében. 3-5
Ezt a két rostot egészítettük ki még extra D-vitaminnal! A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normal működéséhez, alapvető az általános egészség szempontjából.
Kényelmesen, tabletta formájában vihető be a rostpótlás, D-vitaminnal kiegészítve! 100 tablettás SZUPER kiszerelés!
További tudnivalók a Netamin Útifű maghéj + almapektin tablettáról:
Teljes hatóanyag-tartalom:
Hatóanyag
A napi adag tartalmaz (egy tabletta)
NRV%*
D3-vitamin
10 mcg
200%
Útifű maghéj
125 mg
-
Almapektin
60 mg
*= Napi beviteli referencia érték százaléka felnőttek esetén.
Összetevők: útifű maghéj (Plantago ovata), almapektin, kolekalciferol, emulgeálószer (tejsavó, kroszkarmellóz-nátrium), csomósodást gátló (szilícium-dioxid, sztearinsav, zsírsavak magnéziumsói)
Adagolás: Felnőtteknek napi 1-3 tabletta. A tablettát két étkezés között, bő mennyiségű folyadékkal lenyelve, mindig ugyanazon napszakban vegye be.
Hivatkozások:
1 Anderson JW, Baird P, Davis RH Jr, et al. Health benefits of dietary fiber. Nutr Rev. 2009 Apr;67(4):188-205.2 Dahl WJ, Stewart ML. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Health Implications of Dietary Fiber. J Acad Nutr Diet. 2015 Nov;115(11):1861-70.3 Brouns F, Theuwissen E, Adam A, et al. Cholesterol-lowering properties of different pectin types in mildly hyper-cholesterolemic men and women. Eur J Clin Nutr. 2012 May;66(5):591-9.4 Sánchez D, Muguerza B, Moulay L, et al. Highly methoxylated pectin improves insulin resistance and other cardiometabolic risk factors in Zucker fatty rats. J Agric Food Chem. 2008 May 28;56(10):3574-81.5 Becker B, Kuhn U, Hardewig-Budny B. Double-blind, randomized evaluation of clinical efficacy and tolerability of an apple pectin-chamomile extract in children with unspecific diarrhea. Arzneimittelforschung. 2006;56(6):387-93.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.