NaturPiac
Nap, mint nap használunk különböző olajokat a konyhában. Sajnos ezek legtöbbje igen káros a szervezetünkre, nemcsak azért, mert testtömegünk növekedését idézi elő, hanem mert növeli a koleszterin szintet, a transz-zsírok miatt gyengíti az immunrendszerünket és a szabad-gyökök miatt ráncosabbá teszi a bőrt, fénytelenné a hajat. Vannak azonban egészségesebb olajok is, ilyen például az olívaolaj, melynek ma nagy divatja van, azonban még ez sem a legegészségesebb fajta, hiszen ugyan sokkal kevésbé károsítja a szerveinket és a bőrünket, mint a többi étkezési olaj, de ez a típus is képes szabad-gyököket képezni a szervezetünkben. Azonban a kókuszolaj kivételt képez: ez a világ legegészségesebb főzőolaja.
Ennek az olajnak 92%-a telített zsírsav, olyanok, melyek szénlánca közepesen hosszú, így sokkal stabilabb. Ez azért fontos, mert igen nagy hőmérsékletre is felhevíthetjük úgy, hogy ne oxidálódjon, így nem képződnek sejtkárosító szabad gyökök. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy transz-zsírokat sem tartalmaz, melyek rákkeltő és érelmeszesedést okozó hatással rendelkeznek.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.