Natur Tanya
A Natur Tanya Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált multivitamin komplex. Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag
A formula szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és antioxidánsokat.
36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY
KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA MULTIVITAMINT?
Mindenkinek az év bármely napján, akik mindössze egy tablettával egyszerre 55 féle hatóanyagot szeretnének bevinni a szervezetükbe a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával
NATUR TANYA® MULTI 55 - 4 LÉPÉSES FERMENTÁCIÓ - BIOTRANSZFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIÁVAL!
A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt tartalmaz.
Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével), amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei.
19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG, KÖZTÜK VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT ÖSSZETEVŐKKEL
VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT MIKRONUTRIENSEK/MIKROTÁPANYAGOK
MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?
Az élelmiszerek fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is az egészséges táplálkozás részét képezik.
A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL.
MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?
A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti értéke a lehető legkevésbé sérül.
Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás.
A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER KAPCSOLATA
A gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a bél baktériumflóráját.
A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a belekben található.
MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI A NATUR TANYA® MULTIVITAMINRÓL?
ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ D3-VITAMIN
D3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be őket.
Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.
Az előállítás rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az „algahulladékot” a következő növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat hatékonyságához.
A D-vitamin hozzájárul:
Takeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver. Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483–487
NATUR TANYA® MULTI 55 ÉS FENNTARTHATÓSÁG
Fontos számunkra, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik fenntartható, minőségi és nyomon követhető gyártástechnológiával előállított alapanyagok biztosítása mellett, biológiai lábnyomuk csökkentésén munkálkodnak.
A DSM vezető szerepet vállal az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében. Vállalták, hogy legkésőbb 2030-ra a villamos energiánk 75%-át megújuló forrásokból fedezik, illetve, hogy a lehető legkorábbi lehetőségnél ez az arány 100% legyen, keresik a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználásának új lehetőségeit - pl. biomassza hulladékból előállított gőz.
A NATUR TANYA® MULTI 55 FERMENTÁLT MULTIVITAMIN KIVÁLÓ ALTERNATÍVA A MINDENNAPI VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSRA.
TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSAINK AZ UTÓBBI ÉVEK FOLYAMÁN JELENTŐSEN ÁTALAKULTAK
Előtérbe kerültek a kényelmi termékek, illetve a lakosságra a szénhidrát dús táplálkozás lett a jellemző. Emellett az egészséges táplálkozás híveinek sincs könnyű dolguk. A termőtalaj minőségének csökkenése, illetve a nemesítések miatt a zöldségekben és gyümölcsökben bizonyos vitaminok és ásványi anyagok csökkenő tendenciát mutatnak.
Nincs ez másként a húsok és halak minőségével sem. A szabad tartásból származó húsok ritkaságnak számítanak és drágábbak, a húsok és húskészítmények nagyrészt nagyüzemi körülmények között tartott állatok húsából származik, ami szintén nem kedvező tápanyagtartalmuk szempontjából.
A stresszes életmód, kialvatlanság, károsszenvedélyek és az erős UV sugárzás is rossz hatással vannak a bevitt mikrotápanyagok hasznosulására. A fenti okok miatt kerül fokozottan előtérbe életmódunkra és táplálkozásunkra való fokozott odafigyelés.
LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES MULTIVITAMIN
A Natur Tanya® MULTI 55 független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.
A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Nettó tömeg: 39 g (30 db)
Hatóanyagok a napi adagban (1 filmtablettában):
FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja, görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya, eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte, gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba, egybibés galagonya, brokkoli): 100 mg; A-vitamin: 800 μg RE**(2666,4 NE**)(100%*), vegán D3-vitamin (alga eredetű): 5 µg (100%*), E-vitamin: 12 mg (100%*), K2-vitamin: 15 µg (20%*), C-vitamin: 80 mg (100%*), tiamin: 1,1 mg (100%*), riboflavin: 1,4 mg (100%*), niacin: 16 mg (100%*), B6-vitamin: 1,4 mg (100%*), folát: 200 µg (100%*), B12-vitamin: 3,75 µg (150%*), biotin: 50 µg (100%*), pantoténsav: 6 mg (100%*), magnézium: 60 mg (16%*), vas: 5 mg (35,71%*), cink: 10 mg (100%*), réz: 1 mg (100%*), mangán: 1 mg (50%*), króm: 20 µg (50%*).
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Hatóanyagok a napi adagban
1 filmtablettában
FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja, görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya, eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte, gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba, egybibés galagonya, brokkoli)
100 mg
A-vitamin (Quali-A®)
800 μg (2666,4 NE**)(100%*)
Vegán D3-vitamin (alga eredetű)
5 µg (100%*)(200 NE**)
E-vitamin (Quali-E®)
12 mg (100%*)
Természetes, fermentált K2-vitamin
(menakinon-7) (vitaMK7®) világszabadalommal védett
15 µg (20%*)
C-vitamin
80 mg (100%*)
B1-vitamin (tiamin) (Quali-B®)
1,1 mg (100%*)
B2-vitamin (riboflavin) (Quali-B®)
1,4 mg (100%*)
B3-vitamin (niacin) (Quali-B®)
16 mg (100%*)
B6-vitamin (piridoxin) (Quali-B®)
Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) világszabadalommal védett
200 µg (100%*)
B12-vitamin (cianokobalamin)(Quali-B®)
3,75 µg (150%*)
B7-vitamin (biotin) (Quali-B®)
50 µg (100%*)
B5-vitamin (pantoténsav)(Quali-B®)
6 mg (100%*)
Magnézium (magnézium citrátból és magnézium-oxidból)
60 mg (16%*)
Szerves vas (Albion™ Ferrochel™ vas-biszglicinátból) világszabadalommal védett
5 mg (35,71%*)
Szerves cink (cink-biszglicinátból)
10 mg (100%*)
Szerves réz (réz-glükonátból)
1 mg (100%*)
Szerves mangán (mangán-glükonátból)
1 mg (50%*)
Szerves króm (króm-pikolinátból)
20 µg (50%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység
OGYÉI ny.sz: 30227/2022
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.