Natur Tanya
Dióolaj hidegsajtolással- vérzsír, memória, koncentráció, bélférgesség esetén!
A DIÓOLAJ LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGAI
Kellemes aromájú, gazdag, diós ízű olaj, mely a szervezet számára optimális arányban tartalmaz Ω3 és Ω6 zsírsavakat, rendszeres használata csökkenti a vér koleszterin és trigliceridszintjét.
A dióolaj tápanyagai serkentik az agyműködést, csökkentik a stresszt, javítják a memóriát, koncentrációs zavarokkal küzdő gyermekeknél kiemelten ajánlott. A dió olaját a népgyógyászat féregűző és emésztést elősegítő hatása miatt alkalmazza.Nemcsak finom és egészséges, de külsőleg is széles körben alkalmazható. Bőrtápláló, feszesítő, hidratáló olaj száraz, érzékeny, öregedő bőr esetén, akár a szemkörnyékre is.
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombásodás elleni hatású bőrápoló, fájdalomcsillapító masszázs olajként az ízületi- és izomfájdalmak enyhítője. Haj-és fejbőr pakolásként is alkalmazható a haj töredezettsége, hajhullás, korpásodás esetén.
DIÓOLAJ AZ EGÉSZSÉGESEBB BŐRÉRT:
A DIÓOLAJAT TISZTÁN (HÍGÍTATLANUL) AJÁNLOTT FELVINNI A BŐRRE.
Rendszeres alkalmazása
HAJÁPOLÁS DIÓOLAJJAL
A dióolaj közvetlenül felvihető a hajra mint hajvég ápoló, vagy pakolásként, hiszen rendszeres használata, bársonyossá és fényessé teszi azt.
Alkalmazhatjuk fejbőrkorpa és gombás fertőzések valamint hajhullás kezelésére, ez esetben a teafaolajjal elegyítve alkalmazzuk a következők szerint:
DIÓOLAJ A KONYHÁBAN
Mivel, melegítés során keserűbbé válhat az íze ezért a legjobb a már meg főzött/sütött, szoba-hőmérsékletű ételhez adni, nem pedig olajként főzni vele.
Ha szereted a majonézt, és szívesen kipróbálnál egy alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes változatot belőle, itt egy recept hozzá. Garantálom, ezután nem készíted csak az alábbiak szerint.
DIÓOLAJOS HÁZI MAJONÉZ RECEPT
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy közepes méretű tálban keverd össze a tojássárgáját, a citromlevet, az ecetet, a mustárt és a sót. Keverd addig, míg jól elegyül: kb. 30 mp-ig.
Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a dióolajat, egyszerre csak néhány cseppet, egy teáskanálnyi mennyiség ¼-ét. Kevergesd addig, míg lassacskán hozzáadod a dióolajos csésze negyedét, és a szín észrevehetően világosabb lesz. Nagyon lassan, csurgasd hozzá a fennmaradó ½ csésze olajat, míg a majonéz sűrűvé és krémes világossárgává válik.
Fedd le és tartsd hűtőben, így 1 hétig eláll.
A DIÓOLAJ EGYÉB FELHASZNÁLÁSA
DIÓOLAJ A FA VÉDELMÉÉRT:
Adj 1/3 dióolajat 2/3 méhviaszhoz. Használd ezt a kombinációt a fatermékek/ bútorok fényezéséhez pl. fafogantyúk, vágódeszkák. Kellemes fényes fedőréteget kölcsönöz a fának.
DIÓOLAJ FESTÉKOLDÓKÉNT ÉS HÍGÍTÓKÉNT:
A dióolajat számtalan művész preferálja, mint természetes, „nem-toxikus”, és „káros füstmentes” olajfesték hígítót. Jó oldószere a festéknek. Úgy leoldja a festéket az ecsetről, hogy abszolút semmi nyoma nem marad az előző színnek rajta.Felhasználási javaslat: Naponta 1 evőkanálnyi mennyiség önmagában, vagy joghurthoz, turmixokhoz, hideg ételekhez, salátákhoz, húsokhoz, tésztákhoz keverve.
Külsőleg: hígítatlanul alkalmazható bőrápolásra (arc és test), masszázshoz illetve hajkezelésekhez (fejbőrkorpa, gombás fertőzések, hajhullás ellen).Összetevők: 100% hidegen sajtolt dióolajA beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g olajra vonatkozik.
Energia
3686/ 897 kJ/kcal
Zsír
99,62 g
amelyből
-telített zsírsavak
10,39 g
Szénhidrát
-cukrok
Fehérje
Só
E-vitamin
5,8 mg
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, mandulát és mogyorót tartalmazhat.Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs kihatással a termék minőségére.Származási hely: MagyarországKiszerelés: 250 ml
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.