Napfényvitamin
Bélflóra támogatás hisztamin intolerancia esetén. Megújult összetevők.
Abban az esetben, ha valaki a szokásostól eltérő módon reagál a hisztamin szintjének növekedésére, azaz túlérzékenységi reakció alakul ki (tüneteket produkál) hisztamin intoleranciáról beszélhetünk. A szervezet hisztamin szintje növekedethet magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása, allergének, intoleranciát kiváltó anyagok, parazita fertőzések hatására, a hisztamin anyagcsere zavara, receptor hiba vagy a hisztamin lebontásért felelős DAO enzim elégtelensége miatt. A hisztamin érzékenységnek változatos tünetei lehetnek, széles skálán mozgó kellemetlenségek sorozata, melyek külsőleg és belsőleg is megmutatkozhatnak.
Hogyan ismerhetjük fel ezt az intoleranciát, melyek a legjellegzetesebb tünetek?
A tünetek döntő többségének kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belekben, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, valamint az erek áteresztő képességének fokozásával elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre. Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom támogatása.
Jól tudjuk, hogy időnként valóban szükség van a mikrobiom faji sokféleségének növelésére, a jótékony törzsek táplálására, hiszen az őket károsító tényezők napi szinte hatnak ránk. Azt is tudjuk, hogy az egészséges mikrobiom közvetlenül képes pozitívan befolyásolni az idegrendszert, az immunrendszert, az emésztési folyamatokat, a hormonháztartást vagy éppen a vércukorszintünket, valamint gátolni a gyulladásokat, az ételtintolerancia és Lyukas bélből eredő károsodásokat és a túlérzékenységi reakciókat nevezzük egyszerűen allergiás tüneteknek őket és igen a szervezet hisztamin lebontását, hisztamin egyensúlyát is. [1-2]
A HistaminBalance Plus készítmény egy hiánypótló termék a magyar étrend-kiegészítő piacon is, hiszen kifejezetten olyan jótékony törzseket tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét.
C.F.U.: az élő kolóniaképző egység (baktériumok) mennyisége
HistaminBalance Plus összetevői: konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), L. gasseri, B.longum, L. salivarius, B. lactis, B. bifidum, magnézium-citrát
Kiszerelés: 60 db VEGAN kapszula (cellulóz alapú, színezékmentes)
Javasolt napi adag: 1 kapszula
Fogyasztási javaslat: bevehető reggel vagy este éhgyomorra bő folyadékkal vagy étkezések közben kevés folyadékkal (étkezés közben nem javasolt a sok folyadék elfogyasztása, hiszen az emésztő enzimek hígítása rontja az emésztési folyamat minőségét)
Antiobiotikum kúra ideje alatt is fogyasztható! Kérjük, ügyeljen arra, hogy a gyógyszer és a probiotikum bevétele között teljen el 2-3 óra.
Amennyiben a kapszula lenyelése gondot okoz szétszedhető, tartalmát keverjük nem forró pépes ételbe. A saválló törzsek nem károsodnak a gyomorsav és epesavak jelenlétében sem.
Fogyasztása egyéb Napfényvitamin™ problémaspecifikus probiotikummal vagy állandó gyógyszerekkel: A termék kombinálható a többi problémaspecifius probiotikummal, tehát párhuzamonsan is fogyaszthatóak, gyógyszerekkel együtt szintén alkalmazható, de figyeljen oda arra, hogy a gyógyszer (pl.: pajzsmirigyre ható gyógyszerek) és a probiotikum bevétele között teljen el néhány óra.
Terhesség és szoptatás esetén: állapotos kismamáknak és szoptatás ideje alatt is természetesen biztonságosan fogyasztható a termék a szokásos adagban.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, párától védve tárolandó a baktériumok élettartamának megőrzése végett
OGYÉI notifikációs száma: 23473/2020
A HistaminBalance Plus problémaspecifikus probiotikum nem gyógyszer! A készítmény semmilyen orvosi kezelést nem hivatott helyettesíteni! Betegség esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz! A készítmény fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét is!
Tudományos hivatkozások:
1. Spiller, R. (2008), Review article: probiotics and prebiotics in irritable bowel syndrome. Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 28: 385–396. doi: 10.1111/j.1365-2036.2008.03750.x2. Barcik, W. et al. (2017) Immune regulation by histamine and histamine-secreting bacteria. Current Opinion in Immunology. 48:108-113. doi: 10.1016/j.coi.2017.08.011.3. Izquierdo-Casas, J. et al. (2018) Diamine oxidase (DAO) supplement reduces headache in episodic migraine patients with DAO deficiency: A randomized double-blind trial. Clin Nutr. doi: 10.1016/j.clnu.2018.01.013.4. Oksaharju, A. et al. (2011) Probiotic Lactobacillus rhamnosus downregulates FCER1 and HRH4 expression in human mast cells. World J Gastroenterol. 17(6): 750-759. doi: 10.3748/wjg.v17.i6.750.5. Deepika Priyadarshani, W. M. and Rakshit, S. K. (2011), Screening selected strains of probiotic lactic acid bacteria for their ability to produce biogenic amines (histamine and tyramine). Inter J Food Sci & Tech. 46: 2062–2069. doi: 10.1111/j.1365-2621.2011.02717.x6. Dev, S. et al. (2008). Suppression of histamine signaling by probiotic Lac-B: a possible mechanism of its anti-allergic effect. J Pharmacological Sci. 107(2), 159-1667. Maintz, L and Novak, N. (2007) Histamine and histamine intolerance. Am J Clin Nutr. 85(5):1185-1196.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.