MagMaxx
Sehogy se tudod rávenni a gyerekeid, hogy elég répát és sütőtököt egyenek, hogy erősödjön a csontozatuk? Vagy neked sem sikerül minden nap eleget enni, pedig tudod, hogy jót tenne a látásodnak és bőrödnek is? Mi is ismerjük a problémát, ezért rengeteg édes narancsot adtunk hozzá, amitől annyira ízletessé vált, hogy így már imádják a gyerekek, így akár desszertnek is adhatod nekik, miközben erősíted vele az egész családod csontozatát, látását.
A biológiai úton történő lebontásnak köszönhetően pedig a tápanyagok könnyebben felszívódnak, így azokkal egész évben könnyebben megőrizhető a család minden tagjának egészsége.AZ ÖSSZETEVŐK JÓTÉKONY HATÁSAI A SZERVEZETRE:
Cékla
Ősidők óta gyógyhatású növényként ismerjük a céklát. A sárgarépával együtt méregtelenítő és májtisztító hatást fejtenek ki, elősegítik a szervezetből a nehézfémek kiürülését. Az alacsony béta-karotin szint is fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, így magas béta-karotin tartalma miatt ajánlott a fogyasztása daganatos betegségek megelőzésére, valamint eredményesen alkalmazható e betegségek terápiájának kiegészítésére. Fogyasztásukkor erős fizikai, szellemi igénybevételnél az állóképesség jelentősen javul. Egyes vizsgálatok szerint csökkenti a radioaktív anyagok felhalmozódását és beépülését a szervezetbe. Emellett a cékla számos mikrotápanyagot tartalmaz – vas, réz, mangán, illetve A-, B6-, B1-, B2-vitamint és folsavat –, melyek a vörösvértestek szintéziséhez elengedhetetlenek.
Sárgarépa
A cékla ugyan a gyulladásokat nagyon rövid időn belül meg tudja szüntetni, de önmagában fogyasztva a hatóanyagtartalmának csak 8-10%-a tud felszívódni. Viszont ha sárgarépát teszünk hozzá, akkor akár a 80%-a is fel tud szívódni, így a répa hatványozottan növeli a cékla. Emellett a növény fontos biológiai hatóanyaga a béta-karotin, amelynek egyébként a színét is köszönheti. Más karotinoidokat is tartalmaz, például alfa-karotin, lutein, zeaxantin, amelyek jelentős antioxidáns alkotóelemek. A szervezet az alfa- és a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Valamint A népi gyógyászatban használják vizelethajtóként is.
Sütőtök
A sütőtök rendkívül gazdag tápanyagokban, hasznos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag A-, B1-, B2-, C-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, a kalcium, magnézium, a foszfor és a vas. Magas béta-karotin tartalma adja a különleges narancssárga színét, ami az A-vitamin provitaminja. A karotin emellett csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, és a koleszterinszint szabályozásában is szerepe van. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns forrás. A sütőtök rákmegelőző hatással bír, hiszen serkenti a bélmozgást és erősíti az immunrendszert. Ez a szupernövény rendkívül tápláló és egészséges. Mivel rostban gazdag, hígítja a székletet, így sikeresen megkönnyíti és felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal kitisztítja a bélrendszert, és sikeresen kihajtja a bélsarat a szervezetből.
Alma
A-, B- és C-vitamin forrás, valamint folsav, kalcium, magnézium, kálium és kén tartalma is jelentős. Emellett igen magas a flavonoid tartalma, ami antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és segít a vírusok és baktériumok leküzdésében.
Narancs
Legfontosabb téli gyümölcsünk és vitaminforrásunk a citrusfélék közül, melynek természetes C-vitaminja hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Szent-Györgyi Albert szerint azért, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat. A narancs A- és B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Előbbi a látás épségéért és a bőr egészségéért is felel, míg utóbbi a szénhidrát- és zsíremésztésben fontos.
Homoktövis
Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese. Megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, flavonoidokat, gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban, ezekkel növelve a szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát.
Ananász
Az ananász az egyik legegészségesebb egzotikus gyümölcs, magas vitamintartalmának köszönhetően. Mivel A-, B- és C-vitamint, folsavat, káliumot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz, ezért egyes kutatások szerint az ananász jó hatással van az immunrendszer működésére, és növeli a test ellenálló képességét.
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó!Összetevők: ccékla, sárgarépa, alma, sütőtök, narancs, homoktövis, ananász, maltodextrin (természetes csomósodásgátló GMO-mentes kukoricából)Tápanyagtáblázat (100 Gramm termékben):
Energia
Kizárólag a nátrium jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.