LeViola
A LeViola gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula segíti a porcok, a csontozat és az ízületek egészségének fenntartását.
1 havi adag
Várkonyi András és Oszvald Marika ajánlásával!
Fedezd fel a LeViola kapszulát, mely az ízületek egészségének megőrzésére szolgál! Ezt az étrend-kiegészítőt Bódi Margó, Oszvald Marika és Várkonyi András is ajánlja. A LeViola kapszula különleges gyógynövényeket tartalmaz, melyek támogatják a porcok, a csontozat és az ízületek egészségét.
Viola odorata - illatos ibolya, népies nevén: lila ibolya
Éppen hogy csak kilátszik a földből, leveleinek hatását mégis régóta – kb. i. e. 500 óta – használja az ember gyógyításra. Nagyjából 4-500 a Viola nemzetséghez tartozó ibolyafajt ismerünk. Vajon a modern ember miért felejtette el gyógyító hatását? Antioxidáns, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatását hatóanyagainak, a szaponinoknak és az szalicil-savnak köszönheti. Gazdag gyulladásgátló antocianinokban, valamint magas antioxidáns hatással bíró tanninokban.
Ez az illatos, különleges kis virág hozzájárul az ízületek mobilitásának és rugalmasságának fenntartásához, enyhítheti a reuma és az ízületi gyulladás tüneteit.
Salix alba
Dioszkuridész már az ókorban felismerte, hogy a növény minden része gyógyító hatású. A középkori szerzetesek és orvosok lázcsillapításra és fájdalomcsillapítóként is alkalmazták. Adam Lonitzer, 16. századi német orvos hatásosságát köszvényrohamok kapcsán írta le. Javítja az ízületek mozgását csökkenti az idegfájdalmakat és szövetgyulladásokat.
Hatóanyaga a Salicyn, tehát a növény a szalicil természetes forrása, mely a szervezetben szalicilsavvá alakul, ez pedig a közismert Aspirin hatóanyagaként.
Boswellia serrata
A Boswellia Serrata fontos hatóanyaga a boswellin-sav. Ez a növény már az ókorban is gyulladáscsökkentőként volt ismert. Az 1970-es években viszont tudósok már egyértelműen arra jutottak, hogy a Boswellia Serrata a nem szteriod gyulladáscsökkentőkkel hasonló hatású.
Az indiai tömjén fa kivonatát elsősorban ízületi gyulladásokra ajánlják, szinte minden népi gyógyászatban. A növény elsősorban Afrikában őshonos, gyantáját az Ajurvédikus Gyógyászatban több 100 éve használják. Négy fontos boswellin-sav variációt tartalmaz, melyek mindegyike az 5-lipoxigenáz (5-LOX) nevű gyulladáskeltő enzim érvényesülését gátolják. Egy humánmegfigyelési program, mely 30 térdízületi gyulladásos beteg bevonásával zajlott, egyértelműen bebizonyította, hogy akik 8 héten keresztül 1000 mg tömjénfa-kivonatot kaptak, azoknak csökkent a térdfájdalmuk és duzzanatuk, valamint javult a mozgásuk.
Astragalus membranaceus
Az Astragalus membranaceus egy Ázsiában és Mongóliában őshonos növény. Kínai neve Sárga Vezér, és a kínai gyógyászatban a legnagyobb jelentőséget tulajdonítják neki, ahol már a 2. században az ősi kínai gyógynövénytanban is megemlítik és használják a gyulladás csillapítására, a szervezet regenerációjára. In vitro és állatkísérletek arra engednek következtetni, hogy antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén a mozgásszervrendszere jótékony hatással lehet. A növényben található több, mint 160 anyagnak köszönhetően, alkalmas lehet az állóképesség növelésére és a krónikus fáradtság leküzdésére is, amelynek oka sokszor a mozgáshoz kötődő fájdalom. Az Astragalus membranaceus hozzájárul a fizikai jólléthez, támogatja az ízületek mobilitását.
Glükózamin-hidroklorid és Kondroitin-szulfát
A glükózamin és a kondroitin az ízületek fontos építőelemei. Ez a két anyag a proteoglikánok csoportjába tartozik, mely az ízületek 10-20 százalékát alkotja. Alapvetően óriás szénhidrát molekulák fehérjéhez kapcsolódva, melyek a kollagén rostok közötti teret bélelik ki az ízületi porcban, és eredményesek lehetnek a porckopás tüneteinek enyhítésében. Ezeket az aminocukrokat a szervezet glükózból állítja elő, de az életkorunk előrehaladtával termelődésük jelentősen lecsökken, viszont pusztán kiegyensúlyozott táplálkozással ezt az anyagot nem tudjuk pótolni, ezért fontos, hogy megfelelő, speciális étrendkiegészítők segítségével biztosítsuk szervezetünk számára.
A kondroitin-szulfát hatékonyan csökkenti az ízületi fájdalmakat, valamint lelassítja az ízület további elhasználódását azáltal, hogy elősegíti a porc regenerációját és gátolja azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a porcbontásért felelősek. Az Európai Reumaellenes Liga klinikai megfigyelések összegzése alapján az ízületi gyulladás kezelésére a kondroitin-szulfátnak és a glükózamin-hidrokloridnak a legmagasabb erősségű ajánlási értékelést adta. A két hatóanyag együttes használata pedig egyértelműen egymás hatását felerősítik.
Hidrolizált hal kollagén
Az ízületek közel 20 százalékát kollagén alkotja, így alapvető jelentősége az ízületek és a porcok egészségében megkérdőjelezhetetlen. A fájó ízület a kollagén termelődés csökkenésének egyik fontos tünete. A kollagének közül a hal kollagén emésztése és hasznosulása a legeredményesebb, gyulladásos folyamatok esetén pedig a leginkább ajánlott.
Több megfigyelés alátámasztotta, hogy a halkollagén kedvezően befolyásolja a csontsűrűséget és csökkenti a fajdalmat. A saját kollagén termelődéshez és az elfogyasztott kollagén hasznosulásához elengedhetetlenül szükség van C vitaminra, így ezek együttes fogyasztása szinergista hatású.
C-vitamin
A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, mely hatékonyan csökkenti a gyulladásokat többek közt az ízületi gyulladást is. A gyulladás hatására az ízületi porcok gyorsabban kopnak, ezért fontos a gyulladást mihamarabb kezelni.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a csontozat és a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához. Ez kétségtelen. Hatását azonban azon keresztül is kifejti, hogy elengedhetetlen a kollagén hasznosulásához, illetve a szervezetünk saját kollagén termelődéséhez, amelynek serkentéséhez -nagyon érdekes módon- a kívülről bevitt, elfogyasztott kollagén is támogatólag hozzájárul. Ennek hiányában biztosan kialakul, vagy tovább súlyosbodik a porcok elhasználódása.
Hatásmechamizmusa
Leviola – a tünetmódosító
A LeViola gyógynövényei az ázsiai népi gyógyászatban már az ókor óta bizonyítottak, napjainkban pedig már modern kutatási eredmények is alátámasztják, hogy kombinációnak helye van a csont-, és ízületi fájdalmak eredményes kezelésében.
A LeViola a gyógynövények legjavát tartalmazza, annak érdekében, hogy legtöbb csontrendszert érintő problémára megoldást kínáljon.
A kombináció nem csak hatásos fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, de biztosítja szervezetünk számára azokat az anyagokat, amelyek szükségesek az egészséges csont-anyagcseréhez, az ízületek és porcok egészséges és fájdalommentes működéséhez, de szervezetünk az idő múlásával, már csak csökkent mennyiségben tudja előállítani.
Szervezetünk öngyógyító képesség helyreállítja, megállítja a további porcbontást. Különleges összetevői révén segíti a sérült részek regenerációját. Tudományosan bizonyított, hogy a kapszulában lévő alkotóelemek felerősítik egymás hatását.
Kinek nem javasolt a szedése?
Aszpirin érzékenyeknek a LeViola kapszula szedése tilos! A termék szalicilát-, vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése alatt, illetve terhes és szoptatós anyáknak, gyermekeknek nem ajánlott.
Mikor érdemes a kapszulát bevenni?
Napi 3x1 kapszula bevétele javasolt 2-3 dl bő folyadékkal.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A készítményt gyermekek elől elzárva tartandó, száraz, hűvös, sötét helyen.
Ne hagyd ki ezt a kiváló terméket, mely támogatja az ízületek egészségét és mobilitását! Vásárold meg most a LeViola kapszulát és érezd jól magad minden nap!
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.