Györgytea
Legerősebben savasító élelmiszerek a húsok és a halak, a tojás, a sajt, a kávé, a fekete tea, az alkohol, a cukor és a túl sok só, a finomított élelmiszerek és a finomított olaj. Ezekből eszik a legtöbbet a mai ember a mai felgyorsított ütemű világban.A helyes sav-bázis egyensúly megtartása az egyik legfontosabb feladat. Lúgosító hatásúak a zöldségek és gyümölcsök, a csírák és a fűszerek, a mandula, a mogyoró és az algák. Kiváló savcsökkentő az almaecet, a szódabikarbóna és a citrom. Savcsökkentő, lúgosító gyógyteák készíthetők pl. a kamillából, a fehér akácvirágból vagy a fehér árvacsalánból. Többek között ezekből a gyógynövényekből készült a Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) is.
Sav-bázis egyensúly és pH értékTestünkben gyakran zajlanak gyulladásos folyamatok, melyekről sok esetben csak akkor veszünk tudomást, amikor valamilyen betegség tünetei mutatkoznak. Az elhízás, a cukorbetegség, a daganatos betegségek, az Alzheimer kór, a Crohn-betegség mind-mind visszavezethető a szervezetben zajló kórós gyulladásokra.A gyulladások egyik „melegágya” a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása, a pH eltolódása a savasság irányába. A pH (pondus hidrogenii) érték egy adott oldat (testnedvek, nyál, vér, vizelet) kémhatását (savas vagy lúgos) mutatja. Legkönnyebben a patikában vagy drogériában vásárolható lakmuszpapírral állapítható meg, mennyi a szervezetünk pH értéke. A papírt meg lehet nyalni, vizeletet lehet rá cseppenteni, az eredmény azonnal mutatkozik.0-7 között savasságról, 7-14 között lúgos kémhatásról beszélünk. Az ideális érték 7.Sajnos sokan fogják tapasztalni, hogy a számok nem jót mutatnak. Ez azért van, mert a táplálkozásunk miatt a savas hatás sokkal erősebben éri a szervezetünket, mint a lúgos, pedig az egyensúly létfontosságú.
Mik az összetevői?kamillavirágzat, fehér akácvirág, fehér árvacsalán hajtás (15%), csalánlevél, lándzsás útifűlevél, orvosi zsályalevél
Hogyan készítsem el?Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.
Mikor fogyasszam?Étkezés előtt fogyassza ízesítés nélkül.
Meddig ihatom?Heti három csészével folyamatosan iható a kívánt hatás eléréséig.
Vannak ellenjavallatok?Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 18 éves kor alatt nem ajánlott.
Hogyan tároljam?Felbontás után száraz, hűvös helyen (szobahőmérsékleten) visszazárva tárolandó. A készítmény kisgyerekektől elzárva tartandó!
A fehér árvacsalán kiváló gyulladáscsökkentő, vértisztító hatású. Gyomorsavcsökkentésre is alkalmas, magas a C-vitamin-tartalma. A C-vitamin önmagában is savcsökkentő, antioxidáns, gyulladásgátló hatású.
A kamilla az egyik legerősebb antibiotikus, gyulladáscsökkentő gyógynövény. Fertőtlenítő, nyugtató hatása is van.
A fehér akácvirág az egyik legkiválóbb gyomorsavcsökkentő, gyomorégésre, de akár székletlazításra is használja a népgyógyászat.
Az orvosi zsálya hatékony antibakteriális, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású gyógynövény.
A lándzsás útifű regeneráló, bevonó hatású, gyulladáscsökkentő és baktériumölő.
A csalán méregtelenítő, összehúzó, élénkítő hatású, és rengeteg vitamint és ásványi sót tartalmaz, fokozza a szervezet ellenálló képességét.
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.