Gabiyo
A meggy-málna a legújabb granola változatunk, melynek megalkotását az ízvilágában azonos- és nagy népszerűségnek örvendő lekvárunk ihlette. A sötétpiros színű, aszalt darabkák íze kellemesen édes-savas, mellette a málna aromája jól tud érvényesülni. Ez a frissítő, üde párosítás még a nehezen ébredőket is segítheti kicsalogatni az ágyból, hogy indulás előtt egy kiegyensúlyozott reggelivel indítsák a napot!
Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolyapaszta, csicsóka püré (csicsóka, antioxidáns: aszkorbinsav), olívaolaj, aszaltmeggy darabok (3%), kókuszdarabok, lenmag, liofilizált málnadarabok (1%), citromlé sűrítmény, fahéj, szegfűszeg, tengeri só.ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!Gluténmentes ZabpehelyGluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.Mézédes datolyaHozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.Frissen szárított meggySzeretjük a meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna granolánkhoz az alapot ő adja.A meggy csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak a meggy finom zamatát tartalmazza. A gabiyo granolákban felhasznált, édes-savanykás ízvilágú, szárított meggy hazai termék. A korszerű aszaló üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma-, a szilva- és a meggy hazájában. Ez a régió világhírű termőhelye a kitűnő ízharmóniájú gyümölcsféleségeknek, a termőtáj ízeinek megőrzését a szabadalmi oltalommal védett termelői eljárás szavatolja.Az aromás liofilizált málnaA málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját a fagyasztva-szárítás eljárásának köszönhetően szárított állapotban is megtartja, puha textúrája a szájban szinte elolvad.A fagyasztva-szárítás során az előzőleg már lefagyasztott gyümölcsszemeket hűtött vákum alá helyezik, így a jégkristályokat eltávolítják, de az alapanyag az eredeti sejtszerkezetét továbbra is megőrzi. A liofilizált gyümölcsök súlya könnyű, a szemek aprók, antioxidáns tartalmuk közel a friss gyümölcsével azonos.Készítményünkbe kizárólag érett-, aromás-, kézzel válogatott- és frissen fagyasztott málnaszemcsék kerülnek. A fagyasztva-szárítás kíméletes technológiájának köszönhetően a gyümölcs természetes karakterét-, tipikus ízét-, színét-, szerkezetét- és tápértékét tartósítószer- és színezékek hozzáadása nélkül is megőrzi. Egy kg liofilizált málnaszemcse 6-7 kg friss málnából készül.Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelékAromák helyett valódi kókusz adja a termék finom, kókuszos ízét. A kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják.LenmagAz apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is.Citromlé sűrítményA meggy-málna granola üde frissességéhez a hozzáadott citromlé sűrítmény is hozzájárul. Az citromfán beérő ép, megtisztított- és frissen facsart citrom levéből a víz elpárologtatásával nyerik a természetes készítményt. A hosszú eltartósíthatóság érdekében citromlevet a “sűrítést” megelőzően pasztörizálják. Mesterséges édesítőt, egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz.Igazi olasz olívaolajA granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.FahéjValódi fahéjjal párosítottuk a meggyet ebben a termékben. A fűszert egy örökzöld fa kérgéből nyerik ki. A fahéjat biztosító fát cca. 2 éves korában csonk méretűre visszavágják, majd a csonkot földdel leterítik. A technikának köszönhetően a fa visszavágott csonkján új ágak hajtanak (bokor-szerű növekedés) és a keletkező oldalhajtásokból készül a fahéj. Miután az oldalhajtásokat levágták, a kérget eltávolítják és kiteszik a napra szárítani. A szárítás hatására a kéreg fölveszi jellegzetes „pödört” formáját, melyet ezt követően a piaci igény szerinti méretekre vágnak, igény szerint őrölnek is.SzegfűszegA szegfűszeg intenzív aromájú-, önmagában édes-kesernyés ízű-, “meleg – száraz” hatású fűszer, melyet fahéjjal-, esetleg szerecsendióval kombinálva előszeretettel használnak édességekben is.Tengeri sóEgy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.MI JELLEMZI A MEGGY-MÁLNA GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt-, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Granoláink, így a meggy-málna granola is teljes mértékben glutén-,laktóz-, tej- illetve szójamentes.A felhasznált összetevőknek köszönhetően a meggy-málna granola élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.Mint minden termékünk, a meggy-málna granola is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.Hogyan fogyaszd?A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.