Gabiyo
Kókuszos granolánk egy igazán izgalmas ízvilágot varázsol a reggeliző asztalodra! Ha a kókusz és a vanília szerinted is az egyik legsimogatóbb, kényeztetőbb párosítás, akkor ezt az ízt mindenképp ki kell próbálnod! Párosítsd mangóval, banánnal, ananásszal, kivivel, és mesés, trópusi reggelid lehet, de nassolnivalónak, önmagában is megállja a helyét.
Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolyapaszta, kókuszdarabok (7%), csicsóka püré (csicsóka, antioxidáns: aszkorbinsav), olívaolaj, chia mag, manduladarabok (2,5%), puffasztott amaránt, természetes kókusz aroma, tengeri só, természetes vanília aroma.ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!Gluténmentes ZabpehelyGluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.Mézédes datolyaHozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék Aromák helyett valódi kókusz adja a termék finom, kókuszos ízét. A kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják.Selymes ízű mandulaAz extra ropogósságért ezt a granolát mandulával dúsítottuk, ami a sütés után mennyei textúrát, és lágy, selymes ízt kölcsönöz a terméknek.Az aztékok kincse: chia magA Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. Mi sem hagyhattuk ki kókuszos granolánkból! A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.Igazi olasz olívaolajA granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.Puffasztott amarántAz amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek.Természetes vanília aromaA vanília íze tökéletesen harmonizál a kókusszal és a mandulával, ezért került a termékbe. De hogy mitől lesz egy aroma természetes? A természetes és a mesterséges aromák közötti fő különbséget az adja, hogy a mesterséges aromák ember alkotta vegyi anyagokból, míg a természetes aromák pedig eredetileg is élelmiszernek minősülő alapanyagokból készülnek (mint például kukorica, rizskorpa), melyek kémiai szerkezetét a tudósok át tudják alakítani úgy, hogy az hordozza az adott összetevő, esetünkben a vanília íz- és illatjegyeit.Tengeri sóEgy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.MI JELLEMZI A KÓKUSZOS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Granoláink, így a kókuszos gabiyo granola is teljes mértékben glutén-, laktóz-, tej-, illetve szójamentes.A felhasznált összetevőknek köszönhetően a kókuszos granola élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.Mint minden termékünk, a kókuszos granola is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.Hogyan fogyaszd?A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.