Caleido
A Caleido Arabica- & Zöldkávé, méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó első osztályú biotermesztésű 100%-os arabica instant kávét és 20% zöldkávé kivonatot tartalmaz, 50% klorogénsav-tartalommal. Ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásaiban is kiváló.
Kiváló minőségű, természetes 100% arabica instant (azonnal oldódó) kávé, 20% zöld kávé kivonat 50% klorogénsav tartalommal.
A Caleido Arabica- & Zöldkávé, méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó első osztályú biotermesztésű 100%-os arabica instant kávét és
20% zöldkávé kivonatot tartalmaz, 50% klorogénsav-tartalommal. Ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásaiban is kiváló. Egészséges hatását a zöldkávé kivonatnak köszönheti. A zöldkávé klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, valamint antioxidánsként tartják számon.
A zöld kávébab a nevét természetesen a színéről kapta, a formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez, csak sokkal egészségesebb nála. Az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van, csökkenti az éhségérzetet és energikus lesz tőle egész nap, anélkül, hogy megdobogtatná a szívét. A zöldkávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít, élénkít, aktivizál, pedig a benne található koffein nem ugyanaz, mint ami a feketekávéban található. A fekete kávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet, a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást.
A zöld kávéban nagy mennyiségben van jelen a klorogénsav, viszont a fekete kávéban ez az anyag csak kis százalékban fordul elő, hiszen a pörkölés során ez az anyag lebomlik. Az University of California jelentése szerint a zöld kávébabban 34,5-41,5 mg klorogénsav található meg grammonként, míg a kávészemek pörkölése után (230 fokon 12 percen át) csaknem felére csökkenti ezt a mennyiséget.
Zöldkávé, vagy ahogyan a világban nevezik: a Coffea robusta
Trópusi, 5-6 méter magas cserje vagy fa, melynek magjából készült italt fogyasztjuk. A coffea robusta a Coffea canephora egyik változata. Termőhelyei főként az Elefántcsont part, Kamerun, Uganda és Angola. Termesztése még Ázsiában és Óceániában is igen elterjedt.
Egy teáskanálnyi mennyiséget öntsön egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze, ízesítse kedve szerint. Naponta 2x, főétkezések után ajánljuk, igény szerint nyírfacukorral, fruktózzal vagy sztíviával édesítve.
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Energiatartalom 1171 kJ (280 kcal) /100 gTápanyag Szénhidrát 44,1 g Fehérje (protein) 17,3 g Zsír 0,2 g
Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.